Ajka-Padragkúti halálos baleset (képekkel)

Az ajka-padragkúti baleset feltételezett okozójánál pozitív értéket jelzett az alkoholteszter.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ajka-Padragkút határában halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2020. május 24-én 22 óra 25 perckor. Egy 30 éves ajkai férfi Opel típusú autójával egy jobbra ívelő kanyarban áttért a szemközti sávba, és nekiütközött a vele szemből érkező BMW típusú gépkocsinak. A baleset során a BMW 48 éves sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az Opel vezetőjével szemben a rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. A 30 éves férfit előállították és őrizetbe vették.

A fenti eseten túl a Veszprém megyei rendőrök 2020. május 22-én 0 órától 2020. május 24-én 24 óráig 14 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. Tizenegy esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt, további négy személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően. Tíz sofőr személygépkocsival, három fő segédmotor-kerékpárral, egy férfi pedig elektromos kerékpárral közlekedett. Két sofőr balesetet is okozott.

Egy 52 éves helyi lakos 2020. május 23-án 18 óra körül Pápa belterületén esett el segédmotor-kerékpárjával ittasságából kifolyólag, melynek következtében súlyosan megsérült. Egy 48 éves kányavári férfinál is pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, aki 2020. május 24-én a kora esti órákban Veszprém belterületén autójával egy parkoló járműnek ütközött.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

forrás: police.hu


Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: