ELREJTETTE A RENDSZÁMOKAT, HOGY MEGÚSSZA AZ ITTASAN OKOZOTT BALESETET

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 24 éves veszprémgalsai férfival szemben folytatott.

Az eljárás adatai alapján egy 24 éves veszprémgalsai lakos 2019. november 1-jén éjszaka Veszprémgalsa belterületén közlekedett gépjárművével. Haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, majd egy utcába bekanyarodva felhajtott a járdaszigetre, és kidöntött egy közúti jelzőtáblát. A balesetet követően a sofőr elhajtott a helyszínről. A kiérkező járőrök adatgyűjtésének eredményeként rövid időn belül otthonában igazoltatták a balesetet okozó férfit, és vele szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfit a Szombathelyi Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől, valamint a balesetet követően járműve mindkét rendszámtábláját leszerelte, és elrejtette azokat az autó csomagtartójába.

A 24 éves sofőrt a rendőrök elfogták, és előállították a Sümegi Rendőrőrsre, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: