Siklóernyős a fán, égő reklámtábla, családi ház, balesetek a megyében a hétvégén

Nem telt eseménymentesen a hétvége Veszprém megyében a tűzoltók számára. Tűzesetek mellett műszaki mentéseket is végeztek szombaton és vasárnap is az egységek.


Szombaton egy siklóernyős akadt fenn egy fán ereszkedés közben Márkó térségében. A sportolót a veszprémi hivatásos tűzoltók segítették szerencsésen talajra érkezni egy gépezetes tolólétra segítségével. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen volt a mentés idején. A siklóernyős nem sérült meg az eset során.

A megyeszékhely egyik Megyeháza téri épületéhez riasztották a veszprémi hivatásos tűzoltókat, ahol egy második emeleti ablakban a galambriasztó vezeték szikrázott. A tűzoltók gépezetes tolólétrával közelítették meg a helyszínt, majd megszüntették a szikrázást, amit szennyeződés okozott.

Balatonfüreden, a Széchenyi utcában egy reklámtábla és annak környezetében száraz fű égett. A város önkormányzati tűzoltói egy gyorsbeavatkozóval körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A táblán lévő térfigyelő kamerát a tűz nem érintette.

Vasárnap egy családi ház melléképülete égett Csajágon, a Posta utcában. Bútorok, kéziszerszámok gyulladtak meg a körülbelül ötven négyzetméteres építményben, amelynek a tetőszerkezetét is érintette a tűz. A balatonfűzfői, a pétfürdői és a siófoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat. A melléképületből egy kemping-, és egy 11,5 kilogrammos pb gázpalackot is sértetlenül hoztak ki a tűzoltók. A lakóházra nem terjedt át a tűz, az csak füsttel telítődött, az egységek átszellőztették. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Tűz ütött ki egy hétvégi házban, Pétfürdő határában. A mintegy huszonöt négyzetéteres épületben ketten tartózkodtak, amikor felcsaptak a lángok. Ők kijöttek az épületből és kihoztak két gázpalackot, valamint egy fűnyírót is. A pétfürdői és a veszprémi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Összeütközött két személyautó a 832-es út Pápateszér és Csót közötti szakaszán, Pápateszér közelében. A balesetet szenvedett járművek műszaki mentéséhez Pápáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók. Az egyik jármű utánfutója a vasúti síneken rekedt, annak műszaki mentését az egységek a helyszínelést követően drótkötél segítségével végezték el. Személyi sérülés az eset során nem történt.

forrás: katasztrófavédelem

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: