Ismét balatonfűzfői győzelem az íjászversenyen

Huszonnégy regisztrált szervezet mintegy hetven versenyzője vett részt szeptember 11-én a IV. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyen, amelyet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Alisca Nyilai Íjászegyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a Szekszárd melletti Sötétvölgyben tartott meg.

A résztvevőket Ács Rezső polgármester köszöntötte, örömét fejezve ki, hogy Szekszárd immár negyedik alkalommal adhat otthont a rendezvénynek. Beszédében elmondta, hogy a katasztrófavédelem és a város közötti együttműködés példaértékű, ezért mindig örömmel támogatják a szervezet rendezvényeit és sportversenyeit. Az íjászversenyt dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, a versenyszabályzatot pedig idén is Piros László, az Alisca Nyilai Egyesület elnöke ismertette.
 
A versenyzők nyolc kategóriában, fejenként három-három lövést leadva haladtak végig a huszonnégy célt tartalmazó pályán, ahol élethű, háromdimenziós célpontokra lőhették ki nyilaikat. Ezek között többségében olyan vadak voltak, amelyekkel találkozhatunk is erdeinkben, de azért akadtak szép számmal egzotikus fajok is, így például óriásteknős és tigris.
 
A háromdimenziós íjászat a vadon élő állatokat megformázó, térbeli célokról kapta a nevét, amelyeken a különböző találati zónákat nem eltérő színnel, hanem a célba süllyesztett választóvonalakkal jelölik. A különböző kategóriákba sorolt íjászok más-más távolságokról röpítik ki nyilaikat, a nehézségét pedig az adja ennek a terepíjászati módnak, hogy nem előre ismert távolságokról kell a lövést leadni.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a balatonfűzfői hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából hárman képviselték. A CU (csigás) kategóriában az első helyen Molnár Márk tű. főtörzsőrmester végzett.

Hosszútávú csapatverseny kategóriában a Balatonfűzfői HTP az első helyezést szerezte meg. A csapat tagjai Molnár Márk tű. főtörzsőrmester, Keresztes Márk tű. törzsőrmesterHollósi Péter tű. főtörzsőrmester és Somogyi Lajos nyá. tű. főtörzsőrmester voltak.

A kiváló sportteljesítményhez a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya és a 8300.hu ezúton is gratulál.

forrás: katasztrófavédelem

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: