Hétvégi összefoglaló: Kisapátiban villámcsapás, Cseszneken dupla karamból

Szombaton, szeptember 7-én a veszprémi hivatásos tűzoltók a megyeszékhely Dornyai Béla utcájában lévő bevásárlóközpontban egy műszaki hibás gépkocsiból elfolyt olajat itattak fel.

A cseszneki szerpentin közelében, a 82-es főúton ütközött össze egy külföldi rendszámú lakóautó és egy kisbusz. A két járműben összesen kilencen utaztak, egy utast feszítővágó berendezés segítségével szabadítottak ki a zirci önkormányzati tűzoltók a kisbuszból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az egység áramtalanította a járműveket, és a lakóautóból sértetlenül hozott ki egy kemping gázpalackot. A műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben. (fotók: Zirci ÖTP)

Vasárnap ugyancsak a cseszneki szerpentinen egy műszaki hibás kamion műszaki mentését végezték a zirci önkormányzati tűzoltók és a bakonyoszlopi önkéntesek.

A pétfürdői hivatásos tűzoltók és a jásdi önkéntesek Tés külterületén egy frontális karambolhoz vonultak. Két autó ütközött össze, és egy harmadik is érintőlegesen részese volt a balesetnek. A tűzoltók két járművet áramtalanítottak, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett. A három kocsiban összesen tízen utaztak, két személyt láttak el a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentés idején teljes útlezárás volt az érintett útszakaszon.

A badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat Kisapáti településre, egy villám által megrongált kéményhez riasztották. Az egység kihúzós létrával közelítte meg, majd távolította el a tetőről a kémény darabjait, amiben tűz nem keletkezett az eset során.

Két megye tűzoltói a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték egy villámcsapás miatt kigyulladt nádfedeles ház oltását Balatonkenesén. A balatonfűzfői, a siófoki, a veszprémi és a pétfüdői hivatásos tűzoltók a százötven négyzetméteres családi ház oltását két gyorsbeavatkozóval kezdték meg, majd több vízsugárral oltották el. Az épületben két személy tartózkodott, akik nem sérültek meg az eset során. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálatot folytat.

forrás: katasztrófavédelem

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: