NEM ELŐSZÖR FERDÍT A PESTISRÁCOK: NEM TÖRTÉNT FEGYVERES TÁMADÁS EGY VESZPRÉMI ÜZEMBEN

Hangulatkeltő és tárgyi tévedéseket tartalmazó írás jelent meg a pestisracok.hu oldalon.

A pestirsracok.hu oldalon 2019. június 1-jén megjelent Fegyverrel támadt kollégáira egy férfi az egyik veszprémi gyárban című írás több tárgyi tévedést is tartalmaz. A szerző a rendőrséget történő megkérdezése előtt publikálta a cikket.

A cikkben megjelentekre reagálva a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakról ad tájékoztatást:

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába 2019. május 31-én 21 óra 3 perckor érkezett bejelentés egy veszprémi üzemből arról, hogy egy férfi munkahelyi konfliktus miatt fenyegetőzik, majd ezt nyomatékosítva a nála lévő fegyvert megmutatta egyik kollégájának. A Veszprémi Rendőrkapitányság rendőrei nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol az adatgyűjtést követően megkezdték a gyár üzemeinek kiürítését. Közben azonosították a lehetséges elkövetőt, akit a rendőrök 21 óra 43 perckor az egyik gyáregységből kilépve felismertek. Felszólították, hogy adja meg magát a hatóság munkatársainak, melynek a férfi ellenállás nélkül eleget tett.

Az időközben értesített Terrorelhárítási Központ munkatársainak intézkedése a helyszínen nem vált szükségessé, ezért ott meg sem jelentek. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt. A rendőrök az elkövető hátizsákjában – melyet a munkaállomásánál hagyott – kettő, nem lőfegyvernek minősülő airsoft fegyvert találtak, melyet lefoglaltak. Ellene – őrizetbe vétele mellett – felfegyverkezve elkövetett garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: