ITTASAN VEZETETT, VÉGÜL ÜTKÖZÖTT ÉS ELHAJTOTT

Közúti cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult eljárás egy 36 éves várpalotai férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai szerint egy 36 éves helyi lakos személygépkocsival közlekedett 2018. július 22-én 2 óra 35 perc körül Várpalota belterületén, a Thury György téren, a Táncsics Mihály utca felől az Árpád utca irányába. Haladása során a Thury György tér és az Árpád utca találkozásánál, az Elsőbbségadás kötelező! jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva behajtott a kereszteződésbe, ahol a jármű első részével nekiütközött az Árpád utcában a tőle balról érkező autó oldalának. Az ütközést követően a balesetet okozó nem állt meg, hanem a helyszínt adatai hátrahagyása nélkül elhagyta.

A baleset bejelentését követően a várpalotai járőrök az akkor még ismeretlen járművezetőt azonosították, és a baleset helyszínéhez közel, egy parkolóban vonták intézkedés alá. Ennek során a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították az orvosi ügyeletre.

A férfi ellen közúti cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

baleset
Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: