Balatonkenese, 2019. július 12. A vasutasnap alkalmából Székesfehérvár és Tapolca között közlekedõ Tekergõ gyorsvonat Balatonkenesénél 2019. július 12-én. MTI/Máthé Zoltán

Tapolcáról Pestre utazik vonattal, akkor jobb lesz ha felkészül

Január 15-től pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Lepsény és Balatonfüred között pályarekonstrukció miatt – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.


    A munkálatok a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vonalat érintik, és a pótlóbuszok használata mellett január 15. és április 30. között menetrend-módosítással is járnak majd a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon – áll a közleményben.


    A Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszokkal minden érintett település elérhető.


    Balatonfüred és Tapolca között nem közlekednek a gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt, egyes személyvonatok menetrendje pedig kisebb mértékben módosul.


    A január közepétől kezdődő vágányzárat a balatonakarattyai nyíltvonali szakaszon fekvő csittényhegyi alagút átépítése indokolja. A vonalszakasz korszerűsítésének eredményeként megvalósul a gyors és környezetbarát villamosított vasúti kapcsolat az észak-balatoni kiemelt turisztikai térség települései, valamint a főváros között.  


    A beruházás célja a versenyképes utazási idő elérése, valamint a környezetterhelés mérséklése. A pályasebesség növelése és a pályahibák megszüntetése lehetővé teszi a lakossági és szezonális idegenforgalmi igényekhez jobban illeszkedő menetrendi kínálat kialakítását.


    A módosításokról, és a pótlóbuszok menetrendjéről részletesebb információ a https://www.mavcsoport.hu/mavinform/modositott-menetrend-potlobuszok-szekesfehervar-es-balatonfured-kozott linken érhető el.

MTI

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: