Üldözés Veszprémben-Szabadságpuszta határában

2019. szeptember 22-én 2 óra 20 perc körül a 73-as számú főúton, Veszprém-Szabadságpuszta határában akarták igazoltatni egy Honda típusú személygépkocsi sofőrjét a rendőrök, aki ezt észlelve hirtelen irányt változtatott, elkanyarodott a település felé, és nagy gázzal tovább hajtott.

A járőrök követni kezdték a szolgálati gépkocsival, de a sofőr a megkülönböztető hang- és fényjelzés, valamint a gépkocsi fényhídján kiírt Állj! STOP! szöveges felszólítás ellenére sem állt félre, folyamatosan nagy sebességgel haladt autójával a lakott területen belül. A rendőröknek végül az Alsóerdő utcában sikerült megállítani a gépkocsit. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a 39 éves veszprémi férfi szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt. Ezt követően a sofőrt előállították a rendőrkapitányságra.

Az elmúlt 24 órában nyolc olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök, akiknél felmerült a gyanú, hogy alkoholt fogyasztottak a vezetés megkezdése előtt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei 2019. szeptember 22-re virradó éjszaka Bánd belterületén, a Petőfi Sándor utcában akartak intézkedés alá vonni egy Skoda típusú gépkocsit és annak sofőrjét. A vezető megállt az autóval, majd ezt követően kiszállt a gépkocsiból és elfutott. A rendőrök utána szaladtak, néhány méter után utolérték és elfogták. Az igazoltatás során a 42 éves férfival szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult, majd a sofőrt előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra.

forrás és index-kép: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: