TAPOLCÁN TÖRTÉNT:HAMIS SZÁMLÁKKAL VETTE FEL A PÁLYÁZATI PÉNZT

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két helyi férfival szemben folytatott hamis magánokirat

felhasználása miatt.

Az eljárás adatai szerint állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. március 8-án, miszerint egy 59 éves férfi, mint Tapolca egyik társasházának közös képviselője pályázat útján nyert összegből kívánta felújítani az épület postaládáit. Az ezzel megbízott 36 éves vállalkozó azonban nem tudta határidőre teljesíteni a felújítási munkálatokat, így a társasház nem kaphatta volna meg a támogatási összeget. A 36 éves vállalkozó az el nem végzett munkáról  fiktív számlákat állított ki a bank felé bemutatásra, az 59 éves megrendelő ezzel egy időben előállította a hamis kiadási pénztárbizonylatot a vállalkozó felé, hogy a pályázati pénzhez hozzájussanak.

A felújítási munkát időközben maga a közös képviselő elvégezte, ezért az arra kapott pályázati pénzt, több százezer forint összeget saját maga tette el.

A két férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a Tapolcai Rendőrkapitányságon hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A tapolcai rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: