Jó tudni: itt találja meg a balatoni online viharjelző rendszert

Április 1-jén elindult a viharjelzés az ország tavain. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság minden év április 1-től október 31-ig üzemelteti a viharjelző rendszereket a Balatonon, a Velencei-, a Tisza- és a Fertő tavon. Egy kattintással tájékozódhat az aktuális helyzetről.

Online BALATON itt.

A Magyarország hajózható tavainak viharveszélyeiről tájékoztató, honlapunkon is folyamatosan követhető program mobileszközökön is futtatható változatát készítették el a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület fejlesztői. A többször módosított 46/2001. (XII. 27) BM rendelet alapján a Balatonon, a Velencei-tavon, a Tisza-tavon és a Fertő tavon minden év április elsejétől október harmincegyedikéig vihar-előrejelző és viharjelző szolgálat működik.

Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) által felügyelt és működtetett rendszer a főigazgatóság és az érintett megyei igazgatóságok honlapján keresztül is tájékoztat a tavak aktuális viharhelyzetéről. A vízen és víz mellett dolgozók, sportolók, pihenők és a környéken élők gyorsabb és hatékonyabb informálása érdekében készült a “TAVIHAR” elnevezésű, mobileszközökön használható Widget alkalmazás.

Az ingyenesen letölthető program jelenleg Android alapú okostelefonokra és tabletekre optimalizált. A kismértékű adatforgalmat igénylő alkalmazás futtatásához, megjeleníthető adatainak frissüléséhez folyamatos internetkapcsolat szükséges.

A telepítéshez és használathoz szükséges részletes útmutató a mellékelt dokumentumban található.

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: