ITTASAN OKOZOTT BALESETET ÉS UNOKÁJÁT IS VESZÉLYEZTETTE

A tapolcai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 49 éves zalahalápi férfival szemben folytattak

Az eljárás adatai szerint egy 49 éves zalahalápi lakos 2019. május 4-én 15 óra körül a 77-es számú főúton közlekedett személygépkocsijával, Tapolca irányából tartott a 84-res számú főút felé. Haladása során járművével egy jobbra ívelő útkanyarulatban megcsúszott, áttért a szemközti forgalmi sávba, és összeütközött a szemből érkező gépkocsival. A baleset következtében a zalahalápi férfi, valamint a vele utazó három személy, köztük gyermekkorú unokája is megsérült. A másik jármű vezetője, illetve annak két utasa szintén sérüléseket szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök a 49 éves sofőr alkoholszondás ellenőrzése során megállapították, hogy szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé. A férfit ezt követően további mintavétel céljából előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség és kiskorú veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: