A hétvége eseményei a katasztrófavédelem szempontjából

Macskát mentettek csatornából, mozdony által gázolt szarvastetemet távolítottak el a sínekről

Nemcsak tűzhöz és balesethez, de vízbetörésekhez, kidőlt fákhoz, egy elgázolt szarvashoz és egy csatornába esett apró cica mentéséhez is a tűzoltók segítségét vették igénybe a hétvégén

Szombaton, augusztus 24-én a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók Balatonfüred és Aszófő között nyújtottak segítséget, ahol nyílt vasúti pályán egy mozdony szarvast gázolt, a tetem veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát (Fotó: Balatonfüred ÖTP). A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók pedig egy csatornába esett macskát mentettek Kisapátiban (Fotó: Badacsonytomaj HTP).

A pápai hivatásos tűzoltók veszélyesen megdőlt, forgalmat akadályozó fákat távolítottak el Pápán, Bakonypölöskén, illetve a Dáka és Pápasalamon közötti úton. A veszprémi hivatásos egység egy épületre dőlt nyárfa műszaki mentéséhez vonult.

Karambolok is történtek szombaton. A zirci önkormányzati tűzoltók a bakonyoszlopi önkéntesekkel egy bakonyszentkirályi balesetnél végeztek műszaki mentést, ahol egy autó sodródott le az útról. Veszprémben, a József Attila utcában egy kerítésnek ütközött személygépkocsi mentése adott munkát a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak, Badacsonytomaj hivatásos egysége pedig egy Szigliget külterületén történt hármas karambolnál végzett áramtalanítást, majd az egyik, fejtetőre borult autót kerekeire állította (Fotó: Badacsonytomaj HTP).

Kisebb tüzeket oltottak el Ajkán, illetve Lókúton a tűzoltók, egyik esetben szemét, másikban összehordott gallyak égtek.

Az esti felhőszakadásban felgyülemlett csapadékvíz a megyeszékhely Eszterházy Antal utcájában egy rendszám nélküli személyautót sodort magával, ami aztán az úttesten akadályozta a forgalmat. A veszprémi hivatásos tűzoltók kézi erővel egy parkolóba húzták a járművet.

Augusztus 25-én, vasárnap Ajkán adott munkát az eső. A Bessenyei utca egyik házának alagsorába folyt be nagy mennyiségű víz, a város hivatásos tűzoltói eltávolították a vizet a nyolcvan négyzetméter körüli pincéből. A Korányi utcában egy liftaknából, az Ifjúság utcában pedig egy áruház parkolójából kellett ugyancsak csapadékot eltávolítani.

Kisebb tüzeket Veszprémben a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, Monostorapátiban és Tapolcán utóbbi város önkormányzati tűzoltói oltottak. A megyeszékhelyen szemeteskuka, a többi településen szemét égett.

A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók egy nyaralóban tönkrement bojlerhez vonultak, ami meghibásodás következtében a helyiséget gőzzel telítette.

Veszprémben, a Pápai úton egy személygépkocsi füstölt, a város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, aminek egy vezetéke melegedett túl.

Adásztevelen két személygépkocsi ütközött össze, a pápai hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően megszüntették a forgalmi akadályt.

forrás: katasztrófa védelem

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: