Viharos szél, jégeső, és viharok várhatók az előrejelzés szerint

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.06.06. csütörtök éjfélig.

Ma az országban általában több alkalommal, az északkeleti területeken és esetleg északnyugaton kevesebbszer valószínű zivatar az éjféli órákig.

A hajnali, reggeli órákban keleten kialakult zivataros zóna fokozatosan délnyugat, nyugat felé helyeződve délelőtt a középső országrészre, majd ezt követően a Dunántúlra helyeződik, de ezen zivataros zónán túl is további zivatarok valószínűek a nap folyamán. Elsősorban a középső országrészben és a Dunántúlon kísérhetik az intenzívebb kísérő jelenségek a zivatarokat, helyenként viharos (60-90 km/h, kis területen esetleg efölött) szél, néhol felhőszakadás (> 30 mm), illetve néhol jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel) kíséretében.

Csütörtök hajnalban helyenként, a délnyugati részeken ekkor felhőszakadásra is van esély, majd éjfélig szórványosan várhatóak zivatarok, a délutáni, esti órákban a Dunántúlon és a középső országrészben (előreláthatólag egy kb. északnyugati-délkeleti szélesebb sávban) néhol intenzívebb zivatar is kialakulhat viharos (60-90 km/h) szél, jégeső (2 cm körüli jégátmérővel), felhőszakadás (> 30 mm) kíséretében, másutt a gyengébb kísérőjelenségek a valószínűbbek.

2019.06.05. 09:30 Országos Meteorológiai Szolgálat

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: