Még mindig sok az ittas sofőr: 48 ÓRA ALATT 17

A Veszprém megyei rendőrök tizenhét ittas sofőrrel szemben intézkedtek a zéró tolerancia ellenére.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. június 22-én 0 órától 2019. június 23-án 24 óráig tizenhét olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé.

Tizenhárom büntetőeljárást kezdeményeztek a rendőrök, illetve négy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a mért értéknek megfelelően az ittas sofőrökkel szemben.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek.

… hogy mindenki hazaérjen!

forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: