74 éves, ittas, német, női soför okozott balesetet

Egy 74 éves német nő autójával áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba és a vele szemben haladó járműnek ütközött Kékkúton.

Egy nő közlekedett személygépkocsival Kékkúton, a Fő úton 2019. június 3-ra virradó éjszaka, mikor haladása során egy útkanyarulatban áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, ahol nekiütközött a vele szemben közlekedő autónak. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A helyszínre érkező rendőrök igazoltatták a járművet vezető 74 éves német állampolgárt, akivel szemben felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A nőt további mintavétel céljából a járőrök előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ellene járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt eljárás indult.

baleset

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztás tekintetében a járművezetők részére, ennek ellenére a Veszprém megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy járművet csak az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

… hogy mindenki hazaérjen!

forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: