A kép illusztráció

TAPOLCÁN TÖRTÉNT: JOGOSÍTVÁNY ÉS ENGEDÉLY NÉLKÜL VEZETTE MAJD KARAMBOLOZOTT

Jármű önkényes elvétele miatt indult büntetőeljárás egy 21 éves tapolcai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai alapján 2019. április 19-én egy tapolcai állampolgár tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy ismeretlen tettes a családi háza előtt parkoló gépjárművének egyik visszapillantó tükrét letörte és a helyszínről az adatai hátrahagyása nélkül távozott. A bejelentést követő adatgyűjtés eredményeként egy 21 éves tapolcai lakos került a rendőrség látókörébe. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi 2019. április 19-én a délutáni órákban elvitte egyik ismerőse családi háza előtt parkoló gépjárművét annak tudta és beleegyezése nélkül, majd a város egyik utcájában járművével letörte egy másik autó visszapillantó tükrét és szó nélkül elhajtott a helyszínről. A nyomozók a férfit, aki nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel sem, 2019. április 25-én jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, valamint az engedély nélküli vezetés miatt pedig a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

forrás: police.hu kép: illusztráció

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: