Összefoglaló a hétvége eseményeiről: Zírcen karamból, Ajkán villanyoszlopot döntöttek ki – és még sorolhatnánk

Május 18-án és 19-én többnyire balesetek és egyéb műszaki mentések szerepeltek Veszprém megye tűzoltóságainak riasztási lapjain.


Május 18-án, szombaton Balatonkenesén, egy Balaton utcai családi háznál nagy mennyiségű víz gyűlt össze a lakóház udvarán, ami az ingatlant veszélyeztette.

A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak a helyszín kármentesítésére.A zirci önkormányzati és a veszprémi hivatásos egységeket egy balesethez riasztották a 82-es számú főútra, Zirc külterületére, ahol egy terepjáró és egy kisbusz ütközött össze. A karambolban személyi sérülés nem történt. Az egységek a járműveket áramtalanították. A műszaki mentés félpályás útzár mellett zajlott.

Ajkán, a Fő utcán ütközött villanyoszlopnak egy személygépkocsi. Az oszlop az ütközés következtében kidőlt, személyi sérülés nem történt. Az ajkai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre.

Pápán, a Rigó lakótelepen összehordott hulladék égett. A város hivatásos egységei oltották el a tüzet.

Május 19-én, vasárnap a 82-es számú főút Zirc és Csesznek közötti szakaszán lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi. A balesethez a zirci önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet. A balesetben egy személy sérült meg, őt a mentők ellátták.

Badacsonytomaj Petőfi Sándor utcájában egy autó eleje csúszott az árokba. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik elvégezték a műszaki mentést, és megszüntették a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.A veszprémi hivatásos egységek vonultak a megyeszékhelyre, ahol a Budapesti úton egy személygépkocsi kigyulladt. Az egység kiérkezéséig a lánggal való égést a tulajdonos megszüntette. Senki sem sérült meg az eset során.

forrás: katasztrófa védelem

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: