MŰSZAKI HIBA MIATT PARKOLÓ BUSZBA ROHANT AZ AUTÓ NOSZLOPNÁL – MOST ZÁRTÁK LE A NYOMOZÁST

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás egy 51 éves nyárádi férfi ellen, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2018. április 28-án az esti órákban a Noszlop és Bakonygyepes közötti útszakaszon műszaki hiba miatt az út szélén álló autóbusznak ütközött egy személyautó, melynek 63 éves utasa a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás adatai alapján egy 51 éves nyárádi férfi 2018. április 28-án 20 óra 30 perc körül az általa vezetett menetrend szerinti autóbusszal közlekedett Bakonygyepes felől Noszlop irányába. Haladása során a jármű meghibásodott, így a menetiránya szerinti jobb oldalon, az úttest szélén állt meg. A műszaki mentésre történő várakozás közben besötétedett, azonban a sofőr az autóbusz mögé nem tette ki az elakadásjelzőt, illetve a jármű megvilágításról sem gondoskodott. Ennek következtében az arra haladó személygépkocsi vezetője csak későn vette észre az út szélén parkoló autóbuszt, és a vészfékezés ellenére hátulról nekiütközött. A baleset következtében a 65 éves dákai járművezető súlyos sérüléseket szenvedett, míg a személygépkocsi jobb első ülésén helyet foglaló 63 éves felesége a helyszínen életét vesztette.

Az autóbusz sofőrje ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.  

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: