ITTASAN ELVITT EGY AUTÓT, MAJD AZZAL A VONAT ELÉ HAJTOTT

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 27 éves hajmáskéri férfival szemben folytatott.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy helyi lakos 2018. november 12-én 18 óra körül személygépkocsival Hajmáskér belterületén közlekedett. Haladása során az úttesten meg akart fordulni az autóval, tolatás közben azonban ráhajtott a vasúti sínekre, ahol a gépkocsi megakadt. A sofőr kiszállt a járműből, majd a Budapest felől Veszprém irányába tartó személyvonat a fékezés ellenére nekiütközött az autónak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A rendőri intézkedés során a járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Az ügyben indult büntetőeljárás során a nyomozóhatóság azt is megállapította, hogy korábban a 27 éves férfi utasként ült be az autóba. Mikor a sofőr azt leállította Hajmáskéren és bement egy helyi boltba, a gyanúsított átült a vezetőülésbe, a motort beindította, elindult és ezután kezdett a fordulási manőverbe. Ehhez azonban a gépjármű távollévő tulajdonosa nem járult hozzá.

A 27 éves férfival szemben jármű önkényes elvétele bűntett, vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: