GYALOGOST GÁZOLTAK VÁRPALOTÁNÁL -KÉPEKKEL

Egy férfi megsérült a balesetben.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Várpalota-Inota külterületén, a Fehérvári úton – Székesfehérvár felől Várpalota irányába – közlekedett autójával egy 24 éves várpalotai lakos 2019. május 10-én 22 óra 25 perckor. Haladása során elütötte az úttesten előtte átfutó, sötét ruházatot viselő, szintén várpalotai illetékességű 18 éves fiatal férfit, aki megsérült. A ruházat- és csomagátvizsgálás során a gyalogosan közlekedő fiatal férfi táskájából egy műanyag tasakban kábítószergyanús növényi anyagmaradvány és egy őrlő került elő. Az eset körülményeit a rendőrök vizsgálják.

A KRESZ szabályai a gyalogosokra is vonatkoznak, melyeket közlekedésük során minden esetben be kell tartaniuk. A gyalogosoknál a leggyakoribb probléma a vigyázatlan, hirtelen úttestre lépés, amikor a gyalogos úgy kezdi meg az úttesten történő átkelését, hogy előtte a kellő körültekintést elmulasztja. Szintén nagy veszélyt rejt magában az álló jármű, illetve egyéb tereptárgyak (bokor, fa, épületek) takarásából történő úttestre lépés. Ilyen esetekben a gyalogos felé közlekedő jármű vezetője nem tudja elkerülni a balesetet.

A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy “lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata  kötelező.” A láthatósági –  fényvisszaverő  eszközök használata életmentő lehet lakott területen belül is, sötétben is, és jó látási viszonyok között is, így például a láthatósági mellény viselése ajánlott azokban az esetekben is, amikor az éppen nem kötelező. A láthatósági mellény mellett, vagy helyette világos színű, jól látható hétköznapi ruházat viselése is sokat jelenthet egy baleset elkerülésében.

… hogy mindenki hazaérjen!

forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: