AZ AUTÓBAN SZÍVTÁK A FÜVES CIGIT A 17 ÉVES FIÚK

A hatóság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyben két 17 éves tapolcai fiatal ellen indított büntetőeljárást kábítószer birtoklása miatt.

Az eljárás adatai alapján a járőrök 2017. december 7-én délelőtt egy tapolcai parkolóban álló személygépkocsi vezetőjét és utasát igazoltatták. Az intézkedés során az egyik fiatal nadrágzsebéből alufóliába csomagolt, zöld színű kábítószergyanús anyagmaradvány került elő, melyet a rendőrök lefoglaltak. A két  17 éves tapolcai fiú elmondta, hogy az igazoltatás előtt nem sokkal biofüves cigarettát szívtak. A járőrök mindkét fiatalt előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a fiatalok vizeletéből kábítószernek minősülő anyag és több, új pszichoaktív szer fogyasztása volt kimutatható, így a rendőrök a két elkövető ellen új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos szabálysértés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: