MÉZESKALÁCSTOJÁS A SZABÁLYOS KÖZLEKEDŐKNEK

Elég komoly PR fogással kezdte a hetet a balatonalmádi rendőrkapitányság.

A rendőrök 2019. április 22-én, húsvéthétfőn a Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén „Finn módszeres” ellenőrzést végeztek. A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése.

A nyolc településen, különböző időpontokban végrehajtott közúti kontroll elsődleges célja az ittas állapotban volán mögé ült gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrése, valamint a közlekedési balesetek megelőzése volt. A rendőrök ezen kívül fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök – vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak – előírásszerű használatára, de ellenőrizték a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, azok érvényességét is.

Az ünnepi ellenőrzés során összesen 89 járművezetőt igazoltattak a járőrök és egyetlen esetben sem mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. A szabályosan közlekedő gépjárművezetők egy-egy piros mézeskalácstojást kaptak az intézkedő rendőröktől.

közlekedési akció
Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: