KIFOSZTÁS MIATT KELL FELELNIÜK

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság egy 58 éves komlói és egy 43 éves kaposvári férfi ellen folytat nyomozást.

A nyomozás adatai szerint egy 58 éves komlói és egy 43 éves kaposvári férfi 2019. február 2-án megjelent egy idős csopaki lakos otthonánál. Egyikük pénzváltás ürügyén beszélgetést kezdett vele, miközben megfigyelte, hogy az asszony hol tartja a pénzt a lakásban. Utánament, majd a szekrény fiókjából kikapta az összes bankjegyet. A férfi kifutott a házból a több mint hárommillió forinttal és az autóban várakozó társával elhajtottak a helyszínről. 

A rendőrök a bejelentést követő adatgyűjtés eredményeként azonosították az elkövetőket. Az 58 éves L. Kálmánt még aznap, a 43 éves H. Jenőt 2019. április 21-én fogták el. Előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A komlói férfit 2019. február 5-én, míg a kaposvári elkövetőt 2019. április 24-én letartóztatásba helyezte az illetékes bíróság.

A két férfi ellen a balatonfüredi rendőrök kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást. Az eljárás adatai szerint az elkövetők 11 megye területén legalább 15, elsősorban időskorú személyt fosztottak ki, valamint a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vizsgálja azt is, hogy a két gyanúsított az országban hol követett el további hasonló bűncselekményt.

forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: