KÁBÍTÓSZER FOGÁS TAPOLCÁN

Kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 21 éves keszthelyi férfi ellen. A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai szolgálatellátásuk során 2018. január 23-án Tapolca belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit és igazoltatták az autóban tartózkodó személyeket. Az intézkedő rendőrök gépjármű-, csomag-, illetve ruházat átvizsgálást hajtottak végre, amelynek eredményeként kábítószergyanús növényi anyagot találtak a kocsiban. A gépjárműben utasaként tartózkodó 21 éves keszthelyi férfi láthatóan zavartan viselkedett, így őt a rendőrök a tapolcai kórház ügyeletére szállították, ahol a vele szemben orvos jelenlétében alkalmazott gyorsteszt eredménye THC tekintetében pozitív volt. A keszthelyi lakost 2018. április 17-én ismét igazoltatták a rendőrök Tapolcán, ahol szintén kábítószergyanús növényi anyagmaradványt találtak nála.

A fiatal férfit mindkét esetben előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A szakértői vélemény megállapította, hogy az intézkedések során a férfi szervezetében fellelhető hatóanyagok kábítószernek, míg a járművekben talált anyagmaradványok új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A rendőrök a férfi ellen új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos szabálysértés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek.

forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: