ELLOPTA ISMERŐSE ÉKSZEREIT ÉS BANKKÁRTYÁJÁT

Lopás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves zalabéri férfi ellen. A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy gyulakeszi lakos tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki 2018. október 29. és november 12. között táskájából ellopta arany ékszereit több százezer forint értékben és bankkártyáját is magával vitte. A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként a látókörükbe került egy 26 éves zalabéri férfi, a sértett egyik ismerőse. A férfi rokonainál tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták azt a zálogjegyet, melyen az ellopott ékszereket adták be egy zálogházba. További adatgyűjtést követően megállapították, hogy a feljelentő bankkártyájáról több tízezer forint összeget vett fel 26 éves ismerőse, mivel a kártya mellett megtalálta annak PIN kódját is.

A zalabéri férfit a rendőrök előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene lopás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

lopás

forrás: police.hu , indexkép: illusztráció

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: