Balesetek mellett kisebb tüzekhez vonultak Veszprém megye területén a tűzoltók április 27-én és 28-án

Április 27-én, szombaton délelőtt Nemesgörzsönyben, a Petőfi utcában egy személygépkocsi villanyoszlopnak hajtott és kidöntötte azt. A pápai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kihúzták a törött oszlop alól a roncsot. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Balatonudvari Erkel Ferenc utcájában gépi munkavégzés során elvágtak egy gázcsövet. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók megszüntették a szivárgást, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági helyszíni szemlét folytatott le. Az eset során senki sem sérült meg.

Április 28-án, vasárnap hajnalban Tótvázsony külterületén, a 77-es számú főúton ütközött össze két személygépkocsi. A járművek lesodródtak az útról, három személy megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai ellátták. A veszprémi hivatásos és a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és elvégezték a műszaki mentést. A munkálatok idejére teljes útlezárás volt érvényben.

Szintén hajnalban Várpalotán, az Erdődy Pálffy Tamás utcai garázssor mögött égett szemét, gaz. A pétfürdői hivatásos egység végezte a tűzoltást.

A veszprémi hivatásos tűzoltók nem sokkal hajnali négy óra előtt Veszprémbe, egy gyár raktárépületébe vonultak, ahol egy targonca magas feszültségű vezetéknek ütközött. Az ütközés következtében a kábel nem, csak annak burkolata sérült, a vezeték rövid időre kigyulladt. A lángok nem terjedtek tovább, a raktár azonban füsttel telítődött. A tűzoltók kiérkezésekor lánggal való égés már nem volt tapasztalható, az ott dolgozók áramtalanították, majd elhagyták az épületet. A mentőszolgálat munkatársai a targonca vezetőjét megfigyelésre kórházba szállították. Az egység átszellőztette az épületet.

forrás: katasztrófavédelem

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: