Felmondott az orosházi kórház sürgősségi osztályának a főnővére és vezető orvosa

Felmondott az orosházi kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezető orvosa és a főnővér, írja a Hvg. A lap szerint az osztályon többen is felmondani készülnek, az ok: a ki nem fizetett túlórapénzek.

Úgy tudjuk, hogy a kórház feladatait vállalkozásban elvégzőknek járó pénzt hónapok óta nem fizeti ki az intézmény. Állítólag száz-százötven óra túlmunkáért járó összegekkel – egyeseknek százezrek, de akad, akinek egy-két millió – tartozik a kórház. Mivel ugyanis az SBO nonstop működését az alkalmazottakkal a kötelező túlórákkal együtt sem tudják biztosítani, így kénytelenek külsősöket is bevonni a sürgősségi törvényes működéséhez, amire, úgy tűnik, nincs elegendő forrás.

-hvg.hu

Azt a kórház sem titkolja, hogy ez történt, álláskeresési oldalán a többi között SBO osztályvezető főorvost és főnővért keresnek. Januárra így akár ki is ürülhet az SBO Orosházán. A Hvg-nak nyilatkozó, már felmondott főorvos az elmaradt túlórapénzekről nem beszélt, felmondását azzal indokolta, túl sok volt neki ez a munka a mentőzés, és más kórházi munkák mellett.

Egyre gyakrabban olvashatunk hasonló híreket.

Augusztus végén az a hír járta be az országos sajtót, hogy Zacher Gábor, felmondott a Honvédkorházban. Nem sokkal azután az egész országot körbejárta az a hír, hogy az Ajkai Magyar Imre Kórház Intenzív Osztályán felmondtak az ápolók, majd az altatóorvosok. 

A kormány képviselői szerint ugyanakkor az egészségüggyel továbbra is minden a legnagyobb rendben.

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: