A magyarok 62%-a gondolja az egészségügy helyzetét az ország legfontosabb problémájának (a migrációt 15%)

Egyértelműen az egészségügy helyzetét tartják az ország legsúlyosabb megoldandó problémájának a magyarok, derült ki a Medián 1200 fő megkérdezésével készült felméréséből. Az októberben készült közvélemény-kutatás válaszadói szerint a második helyen a korrupció, majd a külföldre költözés áll. Csak ezt követi a negyedik helyen a migráció 15%-kal.

A kérdés szó szerint:

A kártyán felsoroltak betűrendben felsoroltak közül melyik Magyarországon a legsúlyosabb megoldandó probléma?

A Medián megjegyzi: 

“A problémák megítélését csak mérsékelten befolyásolja a politikai hovatartozás, az egészségügy például pártállástól függetlenül minden társadalmi csoportban kiemelkedő gondnak számít.”

Ebből két dolgot lehet leszűrni. Először is: a többtucat milliárdos plakátkampány ellenére viszonylag kevés ember számára lett a migráció a legnagyobb félelem. Másodszor, de nem legutolsó sorban többszörösen is megbukott az az elmélet, melyet kormánypárti politikusok terjesztenek, mely szerint az egészségügyben “minden a legnagyobb rendben”.

A Medián mérte fel legpontosabban az április 8-i választás várható eredményét, továbbá több évre visszamenőleg pontos kutatásokat végzett, így joggal lehet komolyan venni az adatokat.

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: