Ittasan, jogosítvány és engedély nélkül vitte el, majd balesetet okozott

Jármű önkényes elvétele bűntett és ittas járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy ukrán férfival szemben. A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai alapján egy 18 éves ukrán férfi 2018. október 28-án este egy Tapolcához közeli településről elvitte munkaadója gépkocsiját annak tudta és beleegyezése nélkül. Haladása során a férfi Tapolca belterületén a tehergépkocsival a menetirány szerinti jobb oldali útpadkának hajtott, majd kidöntött egy villanyoszlopot és elhajtott a helyszínről. A sofőrt a rendőrök Zalahaláp belterületén igazoltatták, majd vele szemben alkohoszondás vizsgálatot végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult. A járőrök az intézkedés során megállapították azt is, hogy a járművezető nem rendelkezik jogosítvánnyal sem.

A rendőrök a férfit előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tapolcai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A rendőrök az engedély nélküli járművezetés miatt szabálysértési feljelentéssel éltek a 18 éves férfival szemben.

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: