Fenyvesi Zoltán a Fidesz frakciójával együtt szavazta meg a lakástakarék eltörlését

A Fidesz frakciója eltörölte az állami lakástakarék támogatást. Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője katonásan beállt a sorba.

Már egy hete borzolja a kedélyeket azon kormányzati intézkedés, mely a lakástakarék megszüntetését 2 napon belül lerendezte. A Parlament végül 125 igennel megszavazta az indítványt. Hiába érveltek az ellenzéki képviselők, nem sikerült meggyőzni a kormánypártiakat, sem hétfő este a Törvényalkotási Bizottságban, sem pedig kedd délelőtt a plenáris ülésen. A Jobbik Ifjúsági Tagozata tiltakozási akcióval próbálta elérni, hogy Áder János ne írja alá a módosítást, de jó pártkatona módjára mégis megtette. Azóta népszavazást kezdeményeztek a lakástakarék megtartásáért.

Megkérdeztük Rig Lajos Országgyűlési Képviselőt, mit gondol arról, hogy Fenyvesi Zoltán is megszavazta a lakástakarék támogatás megszüntetését.

Sajnálom, hogy képviselőtársam is megszavazta ezt a megszorító javaslatot. Sajnos egyre gyakrabban látjuk, hogy a kormánypárt képviselőinél előbb jön a párt legfelsőbb utasítása, és csak utána az, ami a valódi feladata: az ország polgárainak képviselése.

A lakástakarék támogatásának elvétele leginkább a pályakezdő fiatalok életét fogja nehezebbé tenni, amely valószínűleg meggyorsítja a kivándorlási folyamatot.

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: