Rig Lajos nem hisz a propagandának, személyesen járja körbe az egészségügyi intézményeket

Rig Lajos, országgyűlési képviselő besokallt a kormány és lakájmédia egyre nagyobb intenzitású hazugságaitól, amit az ország egészségügyi, oktatási és szociális intézményeivel kapcsolatban művelnek. Úgy döntött, útra kel és személyesen járja körbe az ország egészségügyi intézményeit.

Facebook posztján a következők olvashatóak:

Mivel a kormány és a lakájmédiája egyre nagyobb intenzitással hazudik az ország egészségügyi, oktatási és szociális intézményeivel kapcsolatban (is), így én még nagyobb intenzitással fogom látogatni ezeket az intézményeket! A saját tapasztalataim, az ott dolgozók által elmondottak alapján fogom HITELESEN tájékoztatni az embereket, mivel JOGUK van tudni, mi a valóság. Azért jelzem mindezt, hogy pl. a PestiSrácoknak hagyjak kis lépés előnyt és elkezdjék megírni azt, aminek köze nincs a valósághoz, természetesen kis lejáratással spékelve. Ha az intézmények vezetőivel emiatt hirtelen állomány gyűlést tartatnak, ahol elmondják, mit szabad és mit nem szabad mondani, ezért előre elnézést kérek! A cél közös. Amennyiben a Fidesz a gyülekezési joghoz hasonlóan hirtelen módosítja a képviselőknek járó tájékozódást és tájékoztatást biztosító jogokat, úgy az is “csupán” a diktatúra kiépítésének egyik lépése lesz!

A történet előzménye az elmúlt hónapban történt sorozatos botrányok az egészségügyben.

Zacher Gábor lemondásának ügye, a Magyari Imre Kórházban történt lemondások, a kirúgott szívsebész, kinek a betege az elbocsátás miatt meghalt, a várólistákról való kormányzati hazudozás, és még sok hasonló ügy késztette cselekvésre a képviselőt.

Lemondások a Magyar Imre Kórházban

Először a 24.hu írta meg, hogy az összes ápoló lemondott az ajkai kórház intenzív osztályán. Nem sokára az orvosok is követték őket, mely országos szintű felháborodást okozott. Szinte nem volt olyan hírportál, amely nem ezzel a hírrel foglalkozott volna.

Rig Lajos videóval reagált a kórházzal kapcsolatos eseményekre, mely széles körben elterjedt:

Ezt egy parlamenti felszólalás is követte, „Mennyire hiteles a kormány politikája? címmel:

A kormány egészségügyi politikájának ilyen szintű napvilágra hozása a kormánypárti képviselőket és médiát egyaránt felzaklatta. Ennek eredményeképp amikor Rig Lajos sajtótájékoztatót tartott a kórházi fejleményekről, a kormánypárti média szabotálni próbálta, gyakorlatilag magukat lejáratva. Itt teljes egészében megtalálható a sajtótájékoztató, mely tökéletesen megmutatja, mennyire fel tudja idegesíteni a NER lovagjait az igazság kimondása.

Rig Lajos a napokban emlékeztetőül tökéletesen összefoglalta a jelenlegi helyzetet:

– Az ajkai kórházban az elmúlt hetekben sorozatosan mondtak fel a szakdolgozók, orvosok.
– Az ott dolgozók elmondása szerint ha ez így folytatódik, veszélybe kerülhet a betegellátás, mivel a kórház több osztályán is gond van.
– A dolgozók többsége nem tud azonosulni a párt vezérelt kórház vezetéssel, még akkor sem, ha ezt nyíltan nem akarják/merik kimondani. Mindez károsan hat a munkahelyi légkörre is.
– Az ajkai kórház “jó” menedzselésének köszönhető az is, hogy az adósságállomány augusztusban meghaladta a 480 millió forintot!
– A Fidesz válasza erre ismét az, hogy hamis vádakkal támadják az orvosokat, dolgozókat és megpróbálják félrevezetni a lakosságot. A kórházigazgató jó pártkatona módjára arról kommunikál ami “fentről” az elvárás vele szemben, ez tovább fokozza a feszültséget.
– Az átmenetileg alkalmazott bérnővérek és egyéb bedolgozó orvosok bére további indulatokat válthat ki.

Hosszabbak lettek a várólisták

Miután kiderült, hogy a kormány Rig Lajos kérdésére várólistákkal kapcsolatban az igazság elfedése érdekében 2017-es adatokat adott meg, sokakat elkezdett foglalkoztatni, mire fel a várólisták meghosszabbodása, melyről az RTL híradója is beszámolt, telefonon kérdezték Rig Lajost.

„A magyarok többsége tisztességesen fizeti a TB-t, azért hogy a kórházakban, szakrendelőkön ellátást kapjanak. Ha bármilyen egészségügyi problémájuk adódik, mégis a magánrendelésen kötnek ki, ha nem akarnak heteket, hónapokat várni egy-egy vizsgálatra, éveket egyes műtétekre. A minisztereknek a több milliós fizetésből telik magánegészségügyre, csak úgy mint magániskolára, tehát képtelenek átérezni egy átlag magyar ember problémáit. Pedig az átlag magyarból van több! Az átlag magyar az, akit naponta meglop a kormány, akiknek a pénzén dőzsölhetnek. Az ő nyomorukon felkapaszkodva, őket egyre mélyebbre taszítva tehetik meg azt, hogy ha gyanúsan szorít a mellkasuk, akkor ne kelljen hetekig reszketni, amíg időpontot kapnak szakrendelésre. Önös érdekek mentén elüldözik a kiváló szakembereket, megfenyegetik a dolgozókat, ha el merik mondani a problémákat, így minden nappal tovább züllesztik az egészségügyet!”
-Írta Rig Lajos az egészségügy lezüllesztéséről
A képviselő ismét felszólalt a Parlamentben, sokat sejtető „Ön, Miniszter Úr kitől és milyen ajándékot fogadott el azért, hogy lerontották az egészségügyet és a fizetős egészségügy felé terelik az országot?” címmel.

„Vajon miért érdeke a kormánynak az, hogy lerontották az egészségügyet és a fizetős egészségügy felé terelik az országot?

A kórházaink állapota egyre rosszabb, egyre több helyen kerülhet veszélybe a betegellátás (pl. Ajka) a tömeges felmondások, szakemberhiány miatt. A dolgozók elmondása szerint sok esetben műtéteket kell elhalasztani, mert nincs azok elvégzéséhez szükséges kesztyű vagy cérna. A szakemberek erkölcsi, anyagi megbecsülése helyett a Fidesz retorziókat alkalmaz az egészségügyben és gátlástalanul áll bosszút kiváló szakembereken. Olyanokon, mint pl. Dr. Zacher Gábor vagy Dr. Székely László szívsebész.

Kormánytagok VIP egészségügyi ellátása

Szintén a figyelem központjába került, hogy amíg a magyar egészségügyi ellátás az összeomlás felé közeledik, addig a Fideszes vezetők a Honvédkórház VIP ellátását vehetik igénybe, amelyről nem kívánnak lemondani. Rig ehhez is hozzászólt:

„A fideszes vezetők egészségügyi ellátását a Honvédkórházban biztosítják. Ez a 2010 előtti ciklusban megszűnt, az Orbán-kabinet 2011-ben döntött arról, hogy visszaállítja. Ideje lenne a Honvédkórház dolgozóinak a leterheltségét csökkenteni a VIP-ellátás megszüntetésével!
A bizottsági ülésen javasoltam, hogy a kormánypárti politikusok például Tapolcán vegyék igénybe a sebészeti osztályt, ahol éppen a Fidesz szüntette meg a városi kórház aktív ellátóosztályait. Vagy ha tényleg olyan jó a humánerőforrás helyzet, ahogyan a Fidesz mondja, akkor a politikusok nyugodtan mehetnek Ajkára is, ahonnan éppen a napokban távozik mind az öt intenzíves szakorvos, négy nővérrel együtt. Talán hinném is szavaikat, ha nem az ország nyilvánossága előtt kellett volna fölmondania Zacher Gábornak ahhoz, hogy osztálya megkapja a régóta kért, és munkájukhoz nélkülözhetetlen eszközöket!”

A képviselőt az motiválta az országjárás elkezdésére, hogy a kormánypárttól egyik témában sem kapott érdemi választ. A reakció Rig Lajos összes aggoldalmára a pártpolitika felhozása és a személyeskedés volt.

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: