JOBBIK: Kásler Miklós számoljon be arról, mit tett a sürgősségi ellátás problémáinak megoldásáért

A Jobbik a népjóléti bizottság összehívását kezdeményezi, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a testület előtt számoljon be az egészségügy helyzetéről.

A párt frakcióvezető-helyettese szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, nagyon sok, az ágazat krízisére utaló jelet látnak, a betegek és az egészségügyi dolgozók sincsenek biztonságban.

Lukács László György közölte: a bizottság összehívásával például azt szeretnék elérni, hogy Kásler Miklós elmondja, mit tett a sürgősségi ellátás problémáinak megoldásáért vagy a betöltetlen háziorvosi praxisok ügyében. A párt szerint megfelelő forrást kell biztosítani az egészségügy számára,

“oda kell adni azokat a hiányzó egészségügyi forrásokat, amelyeket a fideszes kormány évről-évre kispórolt a rendszerből”

mondta Lukács.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, az egészségügyi költségvetésből éves szinte mintegy hatszáz milliárd forint hiányzik.

A politikust kérdezték Judith Sargentininek, az Európai Zöld Párt képviselőjének a magyar jogállamiságról szóló jelentéséről is, amit szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésén tárgyalnak meg. Lukács László György azt felelte, hogy tudomása szerint a Jobbik európai parlamenti politikusai nem szavazzák meg a jelentés elfogadását.

alfahir.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: