Rig Lajos – Szükséges az Ajkai Zeneiskola felújítása

Rig Lajos, országgyűlési képviselő költségvetési javaslatot adott be az Ajkai Zeneiskola felújítására.

A Parlament 2019-es költségvetési vitájában nyújtotta be a javaslatot a képviselő, melyhez Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselőjének támogatását kérte. Fenyvesi, noha nem adott be saját javaslatot, nem támogatta a Zeneiskola felújítását, Rig többi javaslatához hasonlóan.

A javaslat, melynek itt részletesen utánanézhetnek, ezzel az indoklással lett beadva:

Ajkán az Ajkai Bródy Imre Gimnázium és az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó zeneiskola épületei annak idején a Városligetben kerültek elhelyezésre, kellemes elkülönült faházakban. A 2014-es árvíz a faszerkezetű épületek alapjait alámosta, és másodlagos kárként a padlóburkolatok és a faválaszfalak elmozdultak, a nyílászárók megvetemedtek. Jelenlegi állapotukban nem életveszélyesek, de – mivel fejújításukra nincs lehetőség – a folyamatos pótlásuk téglaszerkezetű épületekkel szükséges. A Zeneiskolának a megfelelő oktatáshoz négy darab új, kb. 105 m²-es épületre lenne szüksége, melyeknek becsült kivitelezési költsége 25 millió forint épületenként, vagyis összesen 100 millió forint. Ajka városa önerőből nem képes a fejlesztést megvalósítani, így az említett épületek megépítéséshez központi költségvetési segítséget kérnek.

Rig Lajos a beadott javaslatairól a következőt mondta el:

„Valamennyi, általam beadott költségvetési módosító javaslat ezeknek a problémáknak a megoldására irányul, melyekre a kormányzati kommunikációra szánt 30 milliárd forintból szerettem volna átcsoportosítani forrást. Úgy gondolom, sokkal szívesebben néznék az itt élők a szép, új járdákat, utakat, iskolákat, egészségügyi intézményeket, mint a gyűlöletkeltő óriásplakátokat, melyeken épp valakit “meg kell állítani”. ”

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: