Szénné trollkodta a Fideszes szavazógépet a Jobbikos képviselő

Már egész vastag olvasókönyv van születőben, amelyből utódaink majd megtudhatják, hogyan is működött a NER. Ebben biztosan helye lesz Orbán Viktor választások előtti fenyegetőzésének, Tállai András benzinár csökkentésének, vagy Németh Szilárd nagyjából bármelyik nyilatkozatának.

Nem maradhat ki azonban Ander Balázs költségvetési módosító indítványa sem, amely hajszálpontosan mutat rá arra, hogy is alkot törvényt a jelenlegi hatalom.

A jobbikos képviselő szép, szabályos, indoklással is ellátott beadványt készített arról, miért kell állami forrásból támogatni a pajkeszegi Kakaós briós szobrot – szúrta ki a 444.

Az indoklás szerint:

“a Pajkaszeg Község belterületén található, 2017-ben felavatott, az Európai Unió Regionális Specifikumok Alapból finanszírozott Kakaós briós szobor az elmúlt időszak extrém időjárása következtében jelentős mértékben megrongálódott. A szobor külső védelmét ellátó mázrétegen leválások, elszíneződések, kopások jelentek meg. A talapzat megsüllyedt, a kézfejet ábrázoló motívumrész eldeformálódott. 

Pajkaszeg Község közössége számára ez a műalkotás összetett szimbólummal bír, de nem csak a lakosság kötődik érzelmileg a műalkotáshoz, hanem létrejötte a régió turizmusának fellendüléséhez is jelentősen hozzájárult. A módosító javaslat támogatásával Magyarország kormánya a szoborrekonstrukcióra biztosítana fedezetet. A támogatás biztosítása a kormányzati kommunikációs kiadások csökkentésével valósulhat meg, hiszen kistelepüléseink kulturális értékeink védelme fontosabb, mint a kormánypropaganda.” 

– hangzik az alapos megokolás. 

A dokumentum minden formai feltételnek megfelel – egyet kivéve:

Pajkaszeg valójában nem létezik.

A kistelepülés a Mi kis falunk című tévésorozat képzeletbeli helyszíne. Itt áll az a szobor, amely az alkotó szándéka szerint a falu gaszrtronómiai büszkeségét, a kakaós brióst ábrázolja, de igazából úgy néz ki, mint egy óvó kezek által ölelt szép, emberes szarás.

Aki elolvassa, annak ez akár le is eshet. Ám a kormánypárti képviselők meg se adták maguknak ezt az esélyt. Ugyanis a két országgyűlési bizottsági ülésen is egyetlen lendülettel, csomagban söpörték le mind az összes jobbikos javaslatot.  Méghozzá minden bizonnyal úgy, hogy meg se nézték, miről szavaznak.  A 444-nek Ander elmondta: pontosan erre számított, azért is nyújtotta be a kamu indítványt, hogy rámutasson, hogyan működik a fideszes szavazógépezet. Hozzátette: az általa alelnökölt Kulturális bizottság elé a Jobbik 57 javaslatot vitt be.

“Ha az 57-ből 56-ot még el is utasítanának, már akkor is megérné a vita, mert lehet a javaslataink közül egy, amivel segíteni lehet ott, ahol erre szükség van” 

Vitának azonban a NER-ben nincs helye, így a fideszes képviselők nem járultak hozzá, hogy egyenként tekintsék át a javaslatokat.

“Pedig legalább visítozhattak volna egyet, hogy milyen hülyeség is van a javaslatok között” 

– jegyzi meg Ander. A jobbikos honatya szerint a fideszesek most egyértelműen lebuktak: senki sem olvassa el közülük az ellenzéki módosítókat.

Rig Lajos is 70 módosító javaslatot nyújtott be a térség érdekében. Fenyvesi Zoltán ezeket nem támogatta, saját javaslatokkal nem állt elő
Rig javaslatai is egytől egyig el lettek utasítva-feltehetőleg hasonlóan alapos felülvizsgálattal, mint ami fentebb olvasható.

alfahir.hu

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: