Rig Lajos költségvetési javaslatai a térség fejlesztésére

Rig Lajos 70 költségvetési módosítót adott a térség fejlesztése érdekében.

A képviselő Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselőjének a támogatását várta a fejlesztésekhez, de sajnos nem írta alá őket.

„Kedd délelőtt elküldtem Fenyvesi Zoltánnak a költségvetési módosító javaslataimat, melyet csütörtök délután 4 óráig lehetősége lett volna aláírni. (A módosítók benyújtása, aláírása az ún. Parlex rendszeren keresztül megy, az aláírásra meghívott fél azonnal értesítést kap. Amint felkerült a 2019-es költségvetési törvény és lehetőség volt a modósítókat benyújtani, én ezt megtettem.) Képviselő úr sajnos egyik, a térségre irányuló beadványom sem támogatta (pl 84-es, belterületi utak, járdák, valamint oktatási és egészségügyi intézmények felújítása) Valamennyi ilyen problémát, melyet beadtam és forrást igényeltem, a helyi lakosok és polgármesterek küldtek el nekem. A költségvetési bizottság az elkövetkező hetekben fogja tárgyalni a módosító javaslatokat, de sajnos sok reményt nem látok arra, hogy a fideszes többségű bizottság, a térség képviselőjének aláírása nélkül támogatni fogja azokat.”

-Modta el lapunknak Rig Lajos

A listát, kategóriánként itt olvashatják, a javaslatra kattintva részletes leírást kapnak az adott beadványról:

Csapadék/vízelvezetés:

Egészségügy:

Iskolák:

Kerékpárutak/Járdák:

Közművek:

Szociális és egyéb fejleszések:

Utak:

Fenyvesi Zoltán egyenlőre egyetlen önálló költségvetési javaslatot sem adott be a választókerület érdekében.

„Lássuk be, ha a kormányzati kommunikációra (pl kék Stop Soros plakátok) és nemzeti konzultációra telik a 2019-es költségvetésben 30 milliárd(!) forint, akkor másra is telne. Az emberek inkább nézegetnék a felújított járdákat, utakat településükön, mint a gyűlöletkeltő plakátokat. Nem is az a gond, hogy nem írta alá, hanem az, hogy egy darab, a térség fejlesztésére irányuló módosítót sem adott be, tehát ezek szerint számára is más a fontossági sorrend. Szerintem nem várhatunk mindig az EU-s pályázatokra, főleg, ha a mérhetetlen korrupció miatt szankcionál az EU és súlyos milliárdokat kell visszafizetni a magyar népnek. Egy szónak is száz a vége: a 2019-es költségvetésben rengeteg milliárd került olyan sorba, aminek a lakosság inkább a károsultja lesz. És amit ha szétosztánk helyben, megújulna a térség.”

-Állítja Rig a költségvetésről.

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: