A Jobbik frakció Kosdon önkénteskedett

A párt országgyűlési képviselői a jobbikos vezetésű Kosdon vállaltak társadalmi munkát.

„A Jobbiknál hagyománya van annak, hogy önkéntes munkát vállalunk”

– mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese és frakcióvezetője.

Legszívesebben olyan önkormányzatoknál, vagy olyan helyszíneken vállalnak munkát, amelyek ismerősek, vagy barátiak. A frakcióvezető combnyaktörése miatt csak az ebédkészítésnél tudott segíteni, a többiek az alapján vették ki részüket a munkából, hogy ki mihez ért, melyik területhez van a legtöbb affinitása. Az ebéd gulyásleves volt, Hegedűs Lórántnéék nem csak a frakciótagokat, de a közmunkásokat és az önkormányzat dolgozóit is az asztalhoz várták. Sneider Tamás vezetésével utat javítottak, kátyúztak, de csak betonnal volt erre lehetőségük. Stummer János alelnök szerint sokan lenézik a kétkezi munkát, de ő szereti, mert kitisztítja a fejet, így segít a döntéshozatalban. Szilágyi György úgy érzi, hogy ezzel segítenek a helyi közösségnek, a honatyáknak pedig többször kellene terepre menni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke leszögezte, ez náluk nem divat, nem kampány. Jakab Péter szerint a hiteles döntésekhez meg kell ismerni a magyar valóságot, amiben az önkéntes munka segítségükre van.

Az önkéntes munkában Rig Lajos is részt vett, aki a következőket írta Facebook bejegyzésében:

„A fizikai munka cseppet sem áll tőlem távol, sőt, egészségügyi dolgozóként és a jelenlegi munkám mellett is rendszeresen végzem. A mai kánikulában nem volt egyszerű dolgunk, de legalább megtapasztalhattuk mindannyian, milyen az, mikor valaki nap, mint nap fizikai munkával keresi a kenyerét. Legyen az építőipar, vagy a földeken.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alfahir.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: