Erről miért hallgatnak? 20 méteres magasságból leugorva lehetett öngyilkos egy veszprémi tűzoltó

Öngyilkosság az egységes katasztrófavédelmi rendszer árnyékában címmel egy rövid hírt közöl a Lánglovagok nevű portál. 

A bejegyzésüket, módosítás nélkül adjuk közre, mert úgy gondoljuk, erről is tudniuk kell az embereknek, mert bizony az ilyen esetek kimaradnak a nagyívű beszámolókból.

 

Egy veszprémi tűzoltó munkahelyi problémák miatt vetett véget az életének. -állítja a portál. 

Öngyilkos lett a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság műszaki-biztonsági tisztje. Holttestére május 15-én reggel a tűzoltólaktanya tömlőszárító tornyának aljában találtak rá.

A Lánglovagok.hu információi szerint a c. tű. százados előző nap kora este ugorhatott le körülbelül 20 méter magasságból. Búcsúlevelet is írt, amelyben leírta, hogy a munkahelyén miből lett elege.

Kiégnek a tűzoltók

A hivatásos önkormányzati tűzoltóságok államosítása óta hat év telt el. Azóta a helyzet egyre tragikusabb. A tűzoltók folyamatosan panaszodnak, egyebek között azért, mert a munkájukat állandó fenyegetettségben kell végezniük. A tűzoltói hivatás elvesztette fényét, a toborzókon sincs már tolongás.

A tűzoltóportál 2014-ben írt a katasztrófavédelem belső pszichológiai jelentéséről, amelyben azt a következtetést vonták le, hogy a tűzoltóknál a burnout szindróma, azaz a kiégés tünetei tapasztalhatók. A szakemberek azonnali beavatkozást sürgettek.

Forrás: Lánglovagok.hu (2018. május 16.)

Szerkesztőségünk nagyon szívesen megjeleníti a Katasztrófavédelem hivatalos álláspontját az esettel kapcsolatban, azonban az elmúlt 3 napban elég sok mindenről adtak ki hírt, de erre még nem reagáltak.

Amint írnak nekünk, azt változtatások nélkül közreadjuk. 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: