Rig Lajos személyes vállalásai

Rig Lajos országgyűlési képviselőjelölt hat fontos témát jelölt meg személyes vállalásként. Most összeszedjük, min szeretne javítani a jövőben a képviselő úr.
1. Kiállok a bajtársaimért!

“Az egészségügyben eltöltött több mint 20 évem alatt személyesen is megtapasztaltam, milyen megpróbáltatásokkal kell szembenézni a mentődolgozóknak. Az alacsony bérek, a rossz munkakörülmények, az eszközhiány mind megnehezíti az életmentést. Nem kérünk tovább a mellébeszélésből, érdemi béremelést, életpályamodellt és megfelelő munkakörülményeket kell biztosítani a mentősöknek. Ezért fogok továbbra is küzdeni!”

2. 21. századi utakat!

“A Magyar Közút adatai szerint az úthálózat majdnem 60 százaléka, összesen 19 ezer kilométer rossz állapotú. Sajnos a környékünkről is bőven tudunk negatív példákat felhozni. Számos útszakasz felújítására nyújtottam be költségvetési módosító javaslatot, többek között a 84-es főút, vagy a Tapolca-Nyirád összekötő út esetében is. Hiszem, hogy a térség akkor lendülhet fel igazán, ha könnyen elérhető és járható. A továbbiakban kiemelt feladatomnak fogom tekinteni, hogy csökkenjen a kátyús, balesetveszélyes közutak száma a választókerületünkben.”

3. Megbecsülést az egészségügyi- és szociális dolgozóknak!

“Kiemelkedő munkájuk és kitartásuk ellenére sem kapják meg az őket megillető anyagi és erkölcsi megbecsülést az egészségügyi- és szociális dolgozók. Méltatlanul mellőzték őket az eddigi kormányok, érdemi béremelés és életpályamodell helyett átverésekkel, kamubéremelésekkel, rosszabbodó munkakörülményekkel kellett szembenézniük a szociális és egészségügyi szféra képviselőinek. Magam is egy vagyok közülük, éppen ezért kiemelt feladatom az érdekeik képviselete.”

4. El a kezekkel a kastélyoktól!

“Kormányközeli emberek már grófi kastélyokat is kiszemeltek maguknak, amelyben az sem zavarja őket, ha a szociális vagy oktatási intézményeknek helyet adó kastélyokból ki kell költöztetni az ott élőket. A közelben található nyírlakpusztai Tarányi-kastélyt és lesencetomaji Hertelendy-kastélyt is kinézhette magának egy bizonyos érdekkör, így az itt élő pszichiátriai betegeket kiköltöztették volna a környező falvakba. Szerencsére a lakosokkal összefogva sikerült megakadályoznunk a kitagolást. A továbbiakban is gondoskodni fogok róla, hogy a kastélyaink ne kerülhessenek oligarchák kezébe!”

5. Teljes értékű tapolcai kórházat!

“Egyik legfontosabb feladatomnak tekintem, hogy visszaszerezzem a tapolcai kórháznak azt, amit a Fidesz 2012-ben elvett tőle. Úgy vélem, hogy az alapoktól kell elkezdeni építkezni, ezért több mint egy éve egy sürgősségi fogadóhely ötletével kezdtem tárgyalásba az egészségügyért felelős államtitkárral. Nagy öröm számomra, hogy közbenjárásomra nemrég átadásra kerülhetett egy sürgősségi fogadópont és a Németországból szerzett adományokkal berendezett 15 aktív ágyas belgyógyászat. A munkám itt azonban még nem ér véget, célom, hogy Tapolcának ismét teljes értékű kórháza legyen.”

6. Az ember számít, nem a pártszín!

“Egy dologért harcol valójában a Fidesz, de azért foggal, körömmel: az pedig a hatalom és a saját gazdagodásuk. Mindent megtesznek azért, hogy vezető pozícióban maradhassanak, ennek érdekében a megfélemlítés, meghurcolás, megtévesztés az eszköztáruk állandó kelléke lett. Aki nincs velük, az ellenük. Én nem szeretnék olyan országot, ahol a félelem és a gyűlölet irányít mindent, ahol csak a párthovatartozás számít. Munkám során becsülettel és tisztességgel képviseltem a körzetemben élők érdekeit, és sohasem számított, hogy milyen párttal szimpatizáltak a hozzám forduló emberek. Vallom, hogy az ember számít, nem a pártszín. Egy a cél, tegyünk érte közösen!”

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: