Emberségből jeles

Rig Lajos országgyűlési képviselő erején felül képviselte a térség érdekét az elmúlt három évben. A képviselő rengeteg adományt hozott a választókerületbe, és közbenjárására számos fejlesztés valósulhatott meg.

Mint minden jobbikos országgyűlési képviselő, úgy Rig Lajos is minden hónapban felajánlotta képviselői tiszteletdíjának 10%-át a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány javára. Az alapítvány ebből a pénzből támogatta többek között a “Hurrá Nyaralunk!” családi üdültetési programot Tapolcán is.

Rig Lajos 2015-ben kereste meg a jó német kapcsolatokkal rendelkező IPA-tagot, Sándor Lászlót, akivel együttműködve számtalan alkalommal szerzett kitűnő állapotú adományokat Németországból. Elsőként egy kamionnal érkezett kifogástalan állapotban lévő bútorszállítmány a tapolcai kollégiumba, majd nem sokkal utána a tapolcai kórháznak szereztek nagyon hasznos eszközöket, berendezéseket. Tíz elektromos kórházi ágy, ugyanennyi tolószék, hat kerekes járókeret, ipari mosógép, ipari szárítógép került a teherautóra, de új matracok és rengeteg ruha (még kibontva sem voltak) is az adomány részét képezte. Az egészségügyi eszközökön túl még az iskolának is tudtak székeket hozni.

A Deák Jenő Kórház után az ajkai Magyar Imre Kórházba szerzett Rig nagy értékű adományokat. Tavaly januárban műtőasztalokon kívül rengeteg egyszer használatos eszköz, kötszer, gyermeklélegeztető ballonok, intenzív terápiás eszközök, és egyéb kézi eszköz is a kamionra került. Az ajkai kórházba érkező adományok értékét 15 millió forint körülire becsülték.

Idén márciusban a képviselő által szerzett ágyakkal tudták megnyitni a tapolcai kórház új belgyógyászati osztályát, valamint a megnyitó napján is érkezett három darab elektromos ágy a kórházba Rig Lajos és Sándor László közbenjárásával.

A képviselő tájékoztatása szerint a német kapcsolataiknak köszönhetően júliustól további 154 darab új ágy, betegőrző monitor és más eszközök fogják a választókerületünk kórházait gazdagítani.

Az országgyűlési képviselő ezek mellett ajkai, tapolcai és sümegi szociális és oktatási intézményeknek is adományozott: elektromos ágyakkal bővült a tapolcai Megbecsülés Idősek Otthona, a képviselő tartós élelmiszereket adományozott a Leendő Óriásokért Nagycsaládosok Egyesület részére, az ajkai “Méltó Élet Esélye” Idősek Otthona ágyneműgarnitúrákat, huzatokat és törölközőket kapott, sümegi óvoda étkészletekkel gazdagodhatott.

Rig Lajosnak közbenjárására meggyorsult a tapolcai mentőállomás gépparkjának cseréje, valamint neki köszönhetően új mentőautó érkezett Ajkára, és a helyi mentőállomás fejlesztését is segítette.

A német kapcsolatoknak hála a tapolcai közlekedés is javulhat, Sándor László, az IPA magyarországi szekciójának tagja és Rig Lajos, a térség országgyűlési képviselője Németországból három buszt szerzett a városnak.

Legutóbb Rig Lajos arról tájékoztatta a választópolgárokat, hogy a sajtóhelyreigazítási és személyiségi jogi perekből származó sérelemdíjból a választókerület kórházainak fog egyszer használatos eszközöket beszerezni:

“A közpénzből finanszírozott fideszes média még húsvét alatt is folyamatosan terjesztette rólam a hazugságokat, ezért minden ilyen portál ellen helyreigazítási pert fogok indítani és minden egyes megnyert per után járó pénzt felajánlom a tapolcai és az ajkai kórház számára.
Vagyis visszaadom azoknak, akiktől ezt a pénzt elvették, vagy oda sem adták azért, hogy a hazugságaikat finanszírozzák.”

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: