Rig Lajost kérdeztük március 15-ről

Rig Lajos országgyűlési képviselő idén a sümegi és ajkai március 15-i ünnepség mellett tiszteletét tette a fővárosi ünnepségen is, ahol képviselőjelöltként esküt is tett. Ennek apropóján kérdeztük a képviselőt, mit is jelent számára március 15-e:
“A nemzeti ünnepre készülődve, amikor feleségemmel, Zsókával előkészítettük a gyermekeink és magunk részére a piros-fehér-zöld kokárdákat, azon gondolkoztam, milyen nagyszerű emberekre és tettekre emlékeztetnek minket ezek a kicsinyke kokárdák. A reformkor nagyjaira, akik anyagi és szellemi áldozatot helyeztek a nemzet oltárára. A szabadságharc hőseire, akik még ennél is többet, az életüket adták a hazáért, hogy mi most a feleségemmel a gyermekeink szíve főlé piros-fehér-zöld kokárdát tűzhessünk.
Ezekből a nagyszerű emberekből és a tetteikből merítek erőt nap mint nap, amikor az ő gondolatiságukat követve kívánom szolgálni az itt élőket. Feladatomnak tartom a problémáikra felhívni a figyelmet, és aztán ha kell, hosszas viták és tárgyalások árán megoldani azokat, vagy éppen a kórházainkba, Tapolcára és Ajkára a kórházi kezeléseket megkönnyítő modern eszközöket, berendezéseket felajánlani. A jövőben is ezt a munkát szeretném folytatni, amikor több jó szándékú, a közösségéért tenni akaró barátommal egyeztetve és újra útra kelve hozunk haza olyan adományokat, amelyek az itt élőket szolgálják majd a jövőben.
Tisztesség és becsület. Nekem ez jut eszembe a szabadságharc hőseiről, és ezek az értékek azok, amelyek engem vezetnek a mindennapjaim során.”
A képviselő sokat tett már a helyi egészségügy és szociális intézmények fejlesztéséért, számos alkalommal hozott Németországból jó minőségű berendezési tárgyakat, eszközöket. A több tízmilliós adományok nagy hasznára váltak a környéken élőknek, azonban júliustól további 154 darab új ágy, betegőrző monitor és más eszközök fogják a választókerületünk kórházait gazdagítani a képviselő és barátai jóvoltából.
Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: