Fotó: hir24.hu

Rig Lajos – PestiSrácok.hu 4:0

Megszokhattuk már, hogy a Fidesz-közeli média ontja magából a hazugságot, azonban a PestiSrácok.hu internetes portál minden határt átlépett, amikor Rig Lajos országgyűlési képviselőt megrágalmazta. A képviselő természetesen perre vitte az ügyet, amelyet első fokon meg is nyert decemberben. A sajtóhelyreigazítási per után Rig Lajos most személyiségi jogi pert indított, amely bőven tartogatott kínos pillanatokat a PestiSrácok.hu számára.

A kormányközeli oldaltól nem áll messze a karaktergyilkosság, bevett módszer az ellenzéki politikusok lejáratása. Rig Lajos fenyegető a választókerület fideszes jelöltjére, így a PestiSrácok.hu hazugságokkal próbálta a jobbikos jelöltet besározni, és ezzel a választópolgárokat becsapni. Az álhírek szerint a képviselő pünkösdkor Badacsonyban ittasan botrányt okozott, azonban a per során Rig Lajos három tanúval – köztük a cikkben említett biztonsági őrrel – is bizonyítani tudta, hogy hazudott az online portál.

A PestiSrácok.hu aljassága nem ért véget a hazugság terjesztésével, minden lehetséges eszközzel megpróbálták elhúzni a pert, amelynek pont az a lényege, hogy a sérelmet szenvedett fél minél hamarabb jogorvoslatot, elégtételt nyerjen. A PestiSrácok.hu jogi képviselője mindvégig ragaszkodott egy olyan tanú meghallgatásához, aki köztudottan életvitelszerűen Hollandiában tartózkodott, és a hazugság szerint vele került “lökdösődésbe” a képviselő. A tanú meghallgatására végül nem került sor, a bíróság a korábban meghallgatott három tanú vallomása alapján meghozta ítéletét: helyreigazításra és a perköltség megfizetésére kötelezte az alperest.

Az ítélet indoklásában olvasható:

„Az alperesek indítványt is tettek a tanú holland megkeresett bíróság útján történő meghallgatására, amelyre az 1206/2001/EK rendelet alapján lehetőség is lenne. Ugyanekkor a bíróság ezen alperesi bizonyítási indítványt a fent már kifejtett indokokból elutasította. Egyrészt a külföldi bíróság útján történő meghallgatás olyan mértékben elhúzná a már így is mintegy 5,5 hónapja – azaz sajtóhelyreigazítási per esetében kirívóan – elhúzódó ügyet, amit a sajtó-helyreigazítási per speciális eljárási szabályai nem engednek meg. A külföldi eljárás időigényét ilyen esetben a fordítások ideje is növeli. A bíróság ebben a körben kiemeli, hogy az alperes számára már legkésőbb a 2017. október 2-i tárgyaláson egyértelművé vált, hogy a meghallgatni kívánt tanú külföldön dolgozik, sőt az ekkor tett alperesi képviselői nyilatkozatból az is érthető, hogy ezt az alperesek már korábban is tudták.”

Rig Lajos a helyreigazítási per megnyerése után a rágalmak miatt személyiségi jogi pert indított. A korábbi perben beidézett, Hollandiában élő tanú most alperesként megjelent a március 7-én tartott tárgyaláson, így a PestiSrácok.hu koronatanúja is elmondhatta mi történt. Természetesen megerősítette azt, hogy a cikkben valótlan állítások szerepelnek, és Rig Lajos állításait támasztotta alá, ezért őt a képviselő elengedte a perből a perköltségei megtérítésével. Most a hazugságokat összehordó “újságírót”, Füssy Angélát idézték be a következő tárgyalásra. Kíváncsian várjuk, mivel tud majd előrukkolni.

Az elsőfokú ítélet:

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: