Mikor újítják fel a kritikus útszakaszokat?

Az ország sok más pontjához hasonlóan Tapolcán és környékén is rengeteg rossz állapotú útszakasszal találkozhatnak az autósok. Kiemelkedően katasztrofális az Ajkát és Tapolcát Nyirád érintésével összekötő útszakasz, amelyről korábban már írtunk is.

Most Rig Lajos országgyűlési képviselő összegyűjtötte a legkritikusabb állapotú útszakaszokat, és megküldte a helyiek panaszát az illetékes miniszternek. A miniszternek 15 napon belül meg kell küldeni a válaszát, melyet ugyancsak közzé fogunk tenni.

Rig Lajos egyik személyes vállalása, hogy 21. századhoz méltó utakért küzdjön:

“A Magyar Közút adatai szerint az úthálózat majdnem 60 százaléka, összesen 19 ezer kilométer rossz állapotú. Sajnos a környékünkről is bőven tudunk negatív példákat felhozni. Számos útszakasz felújítására nyújtottam be költségvetési módosító javaslatot, többek között a 84-es főút, vagy a Tapolca-Nyirád összekötő út esetében is. Hiszem, hogy a térség akkor lendülhet fel igazán, ha könnyen elérhető és járható. A továbbiakban kiemelt feladatomnak fogom tekinteni, hogy csökkenjen a kátyús, balesetveszélyes közutak száma a választókerületünkben. Nem mondom, hogy egy csapásra rendebe tudjuk tenni az összes útszakaszt, de kormányra kerülésünk esetén az útfejlesztéseket átszövő korrupciót és a túlárazásokat megszüntetjük, így több fejlesztés valósulhat meg!”

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: