Kínos fideszes magyarázkodás

A napokban az országos sajtó is attól volt hangos, hogy választási csalás gyanújába keveredett a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje, Fenyvesi Zoltán.

Egy feltehetőleg ki nem fizetett fideszes aktivista március 19-én tett feljelentést hamis ajánlások miatt a Tapolcai Járási Ügyészséghez, állítása szerint 849 esetben nem azoknak a polgároknak az aláírása szerepel a Fenyvesi Zoltán tapolcai fideszes képviselőjelölt által leadott ajánlóíveken, akiknek az adatait felvezették rájuk. A kormánypárti jelölt 400 ívet vett fel hétfő reggel 8.20-kor, és kedden 13.00-kor le is adta azokat, 125 darabot kitöltve. A feljelentő szerint négyen hamisították az aláírásokat a tapolcai Fidesz-irodában.

Fenyvesi Zoltán kínos magyarázkodásokba kezdett, állítása szerint a vádak hamisak, nem az aláírások. Emellett Rig Lajost és Dobó Zoltán rágalmazta meg azzal, hogy becsapják az embereket, hazugságokat terjesztenek, annak ellenére, hogy a hírek és az állítások egyáltalán nem tőlük származnak. Fenyvesi Zoltán tehát úgy próbálja bizonygatni az igazát, hogy hazudik.

Rig Lajos képviselő úr az eset kapcsán az alábbiakat nyilatkozta:

“Semmi közöm a helyi Fidesz ajánlás gyűjtésével kapcsolatos feljelentéshez, sem a MNO portálhoz, valamint a többi harminchoz sem, melyek írtak az ügyről. Saját berkekben kellene kérdezősködni, az alaptalan vádaskodás helyett. Mindezt elmondtam tegnap egy sajtótájékoztatón is, melyre sajnos a Napló nem jött el, csak a pár órával utánam megtartott fideszes jelölt sajtótájékoztatójára, így ismét egyoldalú tájékoztatás jelent meg a megyei lapban. Természetesen nekem is és minden itt élőnek joga van tudni, mi az igazság, amiről valószínűleg majd az ügyészség ad tájékoztatást. Bízom a választás tisztaságában, és jogos elvárás az, hogy ha én nem teszem tönkre más tulajdonát (plakátrongálás), nem csalok, akkor más se tegye.”

Ismét hazudik tehát a fideszes jelölt és a hozzá közel álló média, a Jobbikot akarják belerángatni a saját csalási botrányukba. Míg a Fidesz és az általa támogatott mikropártok országos szinten sorra buknak bele választási csalásokba és trükközésekbe, addig elég nevetséges a tapolcai Fidesz mártírkodása. Fenyvesi Zoltán a tapolcai jegyzőt szólította fel nyilatkozatra, pedig illene tudnia, hogy a jegyzőnek nem az aláírásokat kell vizsgálnia – hiszen nem írásszakértő – hanem az adatok helyességét.

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: