Aktív ágyak és sürgősségi fogadóhely érkezett Tapolcára

2012 óta folytat küzdelmet Rig Lajos a tapolcai kórház aktív ágyainak visszaállításáért, közreműködésének köszönhetően most sürgősségi fogadóponttal és 15 aktív belgyógyászati ággyal bővült a Deák Jenő Kórház.

Hat évvel ezelőtt szüntette meg a kormány és a tapolcai fideszes városvezetés a Deák Jenő Kórház belgyógyászati és sebészeti osztályát, amelyről azóta többszörösen bebizonyosodott, hogy elhibázott lépés volt. Rig Lajos, a kórház egykori dolgozója már 2012-ben felkarolta az ügyet, és azóta is kiemelt célja, hogy a Tapolcának teljes értékű kórháza legyen. A 2015-ös helyi időközi választás előtt a fideszes kormány és jelöltje ígéretet tett az aktív ágyak visszaállítására, azonban a választás az ő vereségükkel és Rig Lajos győzelmével zárult, így már nem tartották fontosnak az ígéreteik betartását. Rig Lajos országgyűlési képviselőként is az egyik legfontosabb feladatának a kórház ügyét tartotta, így gyakran szólalt fel ennek érdekében a parlamentben is.

A képviselő tavaly év elején kereste fel Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárt, hogy egy sürgősségi fogadóhely kialakítását kezdeményezze Tapolcán. A képviselő kórházak és a mentőszolgálat adataival, betegszámokkal, megtörtént esetekkel támasztotta alá a fejlesztés szükségességét, így az államtitkár is belátta azt. Tavaly nyáron az államtitkár személyes ígéretet tett a kórház funkcióbővítésére. Rig Lajos eszközökkel és berendezésekkel is gyarapította a kórházat, az általa Németországból hozott adományok között voltak azok az elektromos ágyak is, amelyekkel most a belgyógyászati osztályt meg tudták nyitni.

Nagy öröm a tapolcai járásnak, hogy végre ismét fejlődésnek indult a helyi kórház, azonban a korábbi 50 ágy helyett most még csak 15 várja a betegeket, amely érezhetően kevés. A képviselő ezért még tovább folytatja a 2012-ben elkezdett harcot, amíg teljes értékű nem lesz a kórház.

Az átadáson természetesen a fideszes jelölt és a hozzá közeli kórházvezetés mondott beszédet. Éppen azok tetszelegnek most a kórház megmentőjeként, akik pár évvel ezelőtt tönkretették azt.

Megkérdeztük az ügyben Rig Lajost, akinek köszönhető a funkcióbővítés:

“Megtettük az első lépést azért, hogy Tapolcának ismét teljes értékű kórháza legyen. Nagy az öröm most, hiszen régóta harcot folytatok a tapolcai kórház aktív ágyaiért, és külön örömömre szolgál, hogy a Regensburgból hozott ágyak kerültek az új osztályra. A korábbi adományok mellett most is sikerült három új ágyat szerezni, illetve a röntgen osztály dolgozói számára is hoztunk új bútorokat. Annak ellenére, hogy Fenyvesi Zoltán szerint ezek a berendezések “lomizásból” származnak, nem zavartatta magát, amikor át kellett adni azokat, és  a megmentő szerepében kellett tetszelegni. Neki kell elszámolni a lelkiismeretével, azonban az biztos, hogy a tapolcaiakat nem tudja megvezetni, tudják a helyiek ki mit tett értük. Az én munkám még nem ért itt véget, hiszen a korábbi 50 ágy helyett még csak 15 került visszaállításra, én pedig mindent megteszek azért, hogy a kórház és Tapolca visszakapja, ami az övék.”

Korábbi cikkeink a témában:

Rig Lajos a 2018-as országgyűlési választások jobbikos jelöltje

Sürgősségi fogadóhellyel bővülhet a tapolcai kórház

Mi is az a sürgősségi fogadóhely és miért van szükségünk rá?

Szakmai beszélgetést szerveznek a sürgősségi fogadóhely kapcsán

A sürgősségi fogadóhelyről tartottak kerekasztal beszélgetést

Itt az igazság a tapolcai sürgősségi fogadóhelyről!

Az egészségügy tapolcai helyzetéről beszélt a Vasutas Nyugdíjas Klub

Bukott politikus a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje

Komoly feladatok előtt állunk

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: