249.568.610 FORINT – NYILVÁNOS A TAPOLCAI ELIOS-SZERZŐDÉS IS

Tapolca jobbikos polgármestere, Dobó Zoltán nyilvánosságra hozta a város korábbi, fideszes vezetése és a Tiborcz István-féle Elios közti szerződést. A módszer ismert, csak egy cég tett ajánlatot a Veszprém megyei település közvilágításának korszerűsítésére írja az Alfahír portál.

Továbbá..

A szerződés értelmében a miniszterelnöki vő, Tiborcz István cége 249.568.610 forint értékű közbeszerzést nyert el – egyedüli jelentkezőként.

Arról korábban a 24.hu számolt be az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésére hivatkozva, hogy Lázár János minisztériuma állta Cegléd, Szolnok, Kecskemét, Zalaegerszeg 2-2, valamint Keszthely, Tapolca, Mezőhegyes, Hévíz és Balatonfüred eliosos beruházásainak önrészét is, viszont arra a kérdésre egyelőre senki nem válaszolt, hogy az önkormányzatok eleve abban a tudatban vágtak-e bele a Tibocz-cég számára optimalizált, a településnek felülárazott projektbe, hogy meg fogják kapni az állami refinanszírozást.

Mint ismert, a Tiborcz-üzletek kapcsán az OLAF 13 milliárd forint esetében állapította meg, hogy azt szabálytalanul költötték el – így ennyit kell a magyar államnak visszafizetnie az adófizetők pénzéből.

forrás: Alfahír

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: