Sümeg után Tapolcán is tanuszoda épül

A 2014-ben útjára indított Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemébe a hátrányos helyzetű járások kerültek be, így a kormányhatározattal lehetőség nyílt Sümegen tanuszoda létesítésére. Sümeg korábbi polgármestere, Rátosi Ferenc 2014 tavaszán kötött megállapodást az állami és önkormányzati támogatásból megvalósuló tanuszoda építésre, hamarosan, még a választások előtt pedig sort kerítenek az átadásra is. A helyiek már régóta várják, hogy végre használatba vehessék az új sportlétesítményt.

Tapolca is hasonló örömök elé néz, hiszen a program 2017-ben kiírt második ütemébe sikerült bekerülnie Rig Lajos országgyűlési képviselő közbenjárására. A nyáron megjelent kormányhatározat alapján Tapolca másik 24 településsel együtt tanuszodát építhet. Az állam által finanszírozott és fenntartott városi tanuszoda a Barackos lakóparkban épülhet fel a közeljövőben.

Rig Lajos az ügy kapcsán elmondta:

“Nagyon örülünk, hogy Sümegen hamarosan átadásra kerül a tanuszoda, hiszen régi vágya ez a helyi lakosoknak. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program kiírása után nem sokkal felvettem a kapcsolatot Lázár János miniszter úrral, annak érdekében, hogy Tapolca városa is bekerülhessen a program második ütemébe. Szerencsére az egyeztetések sikeresek voltak, így hamarosan Tapolca is tanuszodával büszkélkedhet.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program beruházásai országos szinten azonban nem állnak jól, 2014-ben a kormány egy éven belül 24 tanuszoda építését ígérte meg, azonban négy év elteltével még csak nyolc tanuszoda átadására került sor.

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: