Egy hónapja cserélt tulajdonost az ajkai erőmű

Tavaly év végén került sor az ajkai erőmű tulajdonosváltására. Reményekkel telve várta mindenki a Veolia megérkezését, hiszen ettől várják a helybéliek a sok éve fennálló környezetszennyezés megszüntetését.

Az elmúlt egy hónapot a diagnosztika tette ki, az erőmű új vezetése szerint kell egy rövid távú cselekvési tervi, hogy a környezeti problémákat minél hamarabb megoldhassák. A Veolia nyitottan áll a felmerülő kérdésekhez, ezért rendszeresen, havonta találkozót egyeztetnek a Schwartz Bélával, Ajka polgármesterével. A lakosságtól egy kis türelmet kérnek, hiszen az átállásra idő kell.

Vollár Attila, az ajkai erőmű vezérigazgatója elmondta, a jövőben hangsúlyt kívánnak fektetni a közösségi szerepvállalásra, támogatni kívánják a városfejlesztésre irányuló törekvéseket, azonban jelenleg az elsődleges szempont a alapok megteremtése, a környezetszennyezés megszüntetése. Ajkán hosszú távú működésre szeretnének berendezkedni, így közös az érdek, jó kapcsolatot akarnak a várossal, és a lakosokkal fenntartani.

Schwartz Béla polgármester elmondta, hogy az erőművel folytatott tárgyaláson a főbb irányokat határozták meg. Még nagyon rövid idő telt el a tulajdonosváltás óta, de megállopodtak a havi rendszeres találkozókról, a folyamatos kapcsolattartásról, melynek során az előrehaladás mértékéről, és a problémák megoldásának az üteméről számol be a Veolia. A polgármester szerint biztató a cég hozzáállása, ezért reális esély van rá, hogy pár hónapokon belül pozitív változás lesz. A két fél között folyó peres ügyeket kölcsönösen leállítják, visszavonják.

Az Ajkai Szó riportja:

Korábbi cikkeink a témában:

Korom lepi el évek óta Ajka városát

Válasz érkezett Rig Lajos kérdésére koromügyben

Rig Lajos a Földművelésügyi Minisztériumban egyeztetett az ajkai koromügyben

Az ajkai környezetszennyezés ügye is csak a választások előtt fontos a Fidesznek

Konzultáció Ajkán a közügyekről

Előadás Ajkán “Szmog, klímaváltozás, közérzet” címmel

800 millió forint az ajkai erőmű fejlesztésére

 

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: