A térség kerékpárútjainak fejlesztéséről tartottak megbeszélést

Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátására kijelölt kormánybiztos kedden 11 órától megbeszélést tartott a Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megye területén található kerékpárutak fejlesztési terveivel kapcsolatban. A veszprém megyei főépítész, Fabacsovics Zoltán felvázolta a helyi elképzeléseket, és a térség érdekének képviseletében Rig Lajos országgyűlési képviselő is részt vett az egyeztetésen.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a Balaton és környéknek megfelelő kerékpáros hálózata kiemelten fontos, mind a helyiek közlekedésének javítása érdekében, mind a turizmus fejlesztése szempontjából. A kormánybiztos elmondása alapján ő maga is szívesen kerékpározik a Balaton-felvidéken, és elismeri a fejlesztési igények megalapozottságát.

Rig Lajosnak lehetősége volt a helyi igényeket előterjeszteni. Elmondta, hogy Tapolca Raposkával, Hegymagassal és Szigligettel együtt 411 milliós pályázatot nyújtott be 2016. március 31-én egy Tapolca-Szigliget közötti kerékpáros útvonal létrehozására, amely 2016. április 21-én a jogosultsági kritériumoknak megfelelt, azonban azóta sem született döntés az ügyben. A beruházás a Balaton Bringakörutat összekötné Tapolcával, ezzel pedig mind a közlekedési, mind a turisztikai, üdülési célú kerékpározás feltételeit egyaránt javítaná. Ajka városa is eljuttatta a kerékpáros hálózati tervét a képviselőnek, aki ismertette a város igényeit, melyek leginkább a környékbeliek kerékpárral történő munkába járásának megkönnyítését célozzák.

A térség országgyűlési képviselője már régóta szorgalmazza a környék kerékpáros közlekedésének fejlesztését, a parlamentben írásbeli kérdést is nyújtott be a Balaton körüli bringakör felújítására, a kormány által benyújtott költésvetési törvényjavaslatokhoz pedig számos olyan módosító javaslatot nyújtott be, amely kerékpárút fejlesztésre biztosított volna plusz forrást.

Forrás: Facebook

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: