Rendőrkutya talált rá a betörőre

A balatonfüredi járőrök rövid időn belül elfogtak egy férfit, aki betört az egyik helyi óvodába.

A szolgálatban lévő járőrpáros 2018. január 21-én éjjel a balatonfüredi óvoda mellett elhaladva észrevette, hogy az intézménynél lámpázik valaki. A helyszínen egy biztonsági cég vonulós járőre fogadta őket, aki elmondta, hogy jelzés érkezett hozzájuk, miszerint az óvodába betörés történt. Az intézkedő rendőrök az adat és információgyűjtés során megállapították, hogy a riasztás valós, majd a helyszínre szolgálati nyomkövető kutya segítségét kérték.

A négylábú segítő, miután szagot fogott, egy közeli társasházba vezette a rendőröket, egészen a 30 éves balatonfüredi T. Gábor lakásáig. A férfit előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. A helyi lakos átmászott az óvoda kerítésén, majd az ingatlan ablaküvegét egy kővel betörte. Ezután az ablakon benyúlva a kilinccsel kinyitotta azt, majd azon bemászva a csoportszobában tárolt, mintegy húszezer forintot eltulajdonította.

T. Gábor cselekménye kapcsán a Balatonfüredi Rendőrkapitányság szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Forrás: police.hu

Facebook Comments
Close
%d blogger ezt szereti: